Köpa ny mobil

Screenshot_2015-07-22-09-03-30-2Den vanligaste orsaken till att köpa en ny mobil är att den gamla på något sätt har gått sönder, oftast utvändigt. Trots att det idag finns många företag som ägnar sig åt att reparera trasiga skärmar och dylikt, och det finns DIY-kit att köpa över internet, så väljer många att istället köpa en helt ny telefon. Oftast är anledningen att det finns nyare modeller som verkar bättre och som lockar mer. En annan anledning kan vara att mobiltelefonen ändå har börjat krångla på flera sätt med dålig batteritid och liknande.

Ringa, spela spel eller fotografera?

Att välja mobil handlar helt och hållet om vad man vill använda telefonen till och vilka riktlinjer man har. För vissa är det väldigt viktigt med olika märken, så som iPhone eller Samsung som är de två vanligaste tillverkarna idag. Eftersom dessa har olika operativsystem som kan vara lite krångliga att lära sig är det vanligt att man väljer det operativsystem som den gamla telefonen har. Men fanns det missnöje med det gamla så är det ett perfekt tillfälle att testa något nytt.

För den som bara vill ringa, sms:a och surfa behövs det ingen dyr mobil och inte heller något stort minne på telefonen. De som däremot vill spela spel och ta riktigt bra fotografier med telefonen bör leta sig några snäpp uppåt i prisklasserna för bäst prestanda, och se till att det finns gott om minne att lagra alla bilder på.

Månadsbetalning eller kontant

Det är vanligt att dela upp betalningen för mobiltelefonen för att slippa betala flera tusen kronor på en gång. Vanligast är att köpa telefonen tillsammans med ett abonnemang, så att den totala månadskostnaden för både telefonen och samtal, sms och surf kommer på en och samma faktura. Det blir nästan garanterat dyrare att ta telefonen på avbetalning, och oftast är det bindningstid på abonnemanget i 12, 24 eller 36 månader. Men för att slippa lägga ut en stor klumpsumma kan det såklart vara värt att betala lite extra på lång sikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

dotmag