Den fria företagaren: med mobilen som kontor

Som företagare kan du leva ett mer fritt liv. Idag finns det otroliga möjligheter för dig som både vill leva ett spännande företagsliv, samtidigt som du inte vill spendera hela dagarna på företaget.

Driva företag från mobilen

Det finns mycket som vi kan göra från mobilen, särskilt om vi har de rätta apparna och bra program. Naturligtvis underlättar det om du också har din laptop eller surfplatta med dig. Men mobilen är ett fantastiskt verktyg som du kan ta med överallt, till stugan, veckan på Canarieöarna och till kafét. Att leda ett företag handlar mycket om kommunikation, att ha kontakt med kunder, medarbetare och samarbetspartners. Allt sådant kan du göra med en bra mobil. Genom god planering kan du som företagare faktiskt både få mer tid och större frihet att arbeta varifrån du vill – tack vare mobilen. Ett tips för att undvika problem och en massa stress är att anlita Intrum som ditt inkassobolag: då tar de hand om sena fakturor åt dig och du kan lättare ha en god relation till kunden. Och får samtidigt mer tid över.

Företagare med mobilen som kontor

Det finns faktiskt företagare som nästan driver hela företaget från mobilen. Förutom försäljare, så finns det bloggare, Youtubare och digitala nomader som använder mobilen som deras primära kontor. Det är yrkesgrupper som växer, då många vill få leva mer flexibla liv. Då dagens mobiler är små datorer, så kan också mobilen ta datorns plats vid vissa tillfällen. Om du till exempel undervisar online, som i språk eller håller musiklektioner, så kan du faktiskt ofta använda mobilen likväl som datorn eller surfplattan. De flesta onlineföretagare behöver en dator för att bygga upp sidan, kunna skicka större filer och skriva texter längre texter, men mobilens användningsområden växer varje år.

dotmag