Ditt val av jobbmobil – vad ska du tänka på?

Ofta är det nog att försöka komma fram till vilken mobiltelefon du ska köpa privat, men helt plötsligt kanske du står med samma beslutsångest när du ska välja ut en jobbmobil. Som du antagligen redan har upptäckt som spekulant på en ny mobil finns det otroligt mycket att välja bland. Inte noga med att det finns många olika tillverkare; alla dessa har en rad olika modeller med varierande egenskaper. Din uppgift här är med andra ord att välja i den djungel av mobiltelefoner som finns på marknaden idag. Vissa av oss tycker det här är jätteroligt, medan andra börjar svettas och tycker det bara är jobbigt. Särskilt när det ska väljas en mobil att använda i tjänsten, där kravet först och främst kommer från en annan person än dig själv.

Vad ska du ha din mobil till?

Ditt yrke kan påverka användningsområdet till viss del, men oavsett om du jobbar som mäklare, som utesäljare för ett leksaksföretag eller som IT-chef är en sak säker – mobilen är ett viktigt verktyg i ditt dagliga arbete. Det finns dock lägen där du kan bespara användandet av din mobiltelefon, i alla fall vad gäller telefonsamtal. En sådan situation är exempelvis om du som företagare behöver arbetskraft till din verksamhet. Istället för att ringa runt efter folk på egen hand kan du med fördel kontakta ett bemanningsföretag i Göteborg (om det är där du befinner dig) som gör det jobbet åt dig. På så sätt kan du fokusera på annat – som att välja ut en mobiltelefon, till exempel.

Självklart kan priset begränsa urvalet något, men det finns fortfarande mycket att välja på även om du inte väljer en så kallad flaggskeppsmodell, det vill säga. Är du en person som inte är så särskilt intresserad av det senaste inom mobiltelefoni kan du säkerligen skippa de dyraste varianterna i alla fall. Du skulle antagligen inte uppskatta den “spetsprestanda” som den här typen av mobiltelefon ger.

Lagom kan vara bäst

Med det sagt behöver du inte leta upp de allra billigaste mobiltelefonerna som finns på marknaden. Här kan det svenska uttrycket “lagom” fungera som måttstock. Prismässigt kan du med fördel lägga dig i mitten, eftersom det inom den prisklassen finns mycket att hitta. En bra arbetsmobil bör klara att köra flera olika appar samtidigt utan att bli glödhet att hålla i, samtidigt som den med fördel har tillräckligt med lagringsutrymme för lokal lagring. För att mobilen ska kännas snabb i vändningarna och inte bli trög när du kör appar och liknande, är det bra om den är utrustad med åtminstone 4 GB i RAM-minne.

Har du behov av en bra kamera i din mobiltelefon? De senaste årens utveckling av mobilkamerorna har varit fantastisk. Det är inte längre bara möjligt att ta hyfsade bilder; det går rentav att närma sig systemkamerorna i kvalitet. Arbetar du exempelvis som mäklare kan det vara vettigt att satsa på en mobil med extra bra kamera. Det finns idag enheter med kameror på 48 Megapixel och hela 5x optisk zoom, men gissningsvis räcker det med något som är nästan lika bra.

dotmag