Fördelar med begagnade mobiler

När mobilen plötsligt går sönder är det lätt hänt att man går in i första bästa butik, online eller fysisk, och ber om råd och tittar på snygga nya modeller för att sedan slå till. Men senaste modellen är inte alltid bäst, och framför allt är det inte alltid den bästa modellen för dig. Därför kan det vara bra att jämföra mobiler, såväl nya som gamla modeller innan man gör sitt val. Det rör sig trots allt om mycket pengar oavsett vilken modell man väljer. Har man en begränsad ekonomi går det faktiskt att få en bra mobil till ett bra pris, det gäller bara att man jämför och väljer vilka funktioner man prioriterar samtidigt som man öppnar upp för begagnade alternativ. Fördelarna är nämligen många, och några av dem kommer vi därför gå in på nedan:

Ekonomi

Att välja en begagnad mobil blir naturligtvis billigare än om man köpt samma modell som ny. Det kan även göra att man får råd med en mobil med exempelvis bättre kamera, än om man köper en ny modell i samma prisklass. Detta då det finns många moderna mobiler till salu, där kameran och andra funktioner håller väldigt god klass. Det kan även vara så att man redan har en favorittelefon som slutat säljas i nyskick, och då kan det fortfarande finnas möjlighet att köpa mobilen som begagnad. Hos Gigamex hittar man massor av begagnade mobiltelefoner som kvalitetssäkrats, och man kan dessutom få sin befintliga mobil reparerad om det skulle behövas. Om mobilen inte fungerar som den ska, kan man ta med den och se om den går att reparera innan man gör slag i saken och köper en ny.

Bra för miljön

Tillverkningen av mobiler tär på miljön, likt annan produkttillverkning, och den belastas ytterligare när man väljer att ofta köpa ny mobil och att slänga den gamla. Genom att köpa begagnade mobiler samt sälja sin gamla om den är funktionsduglig, används mobilerna längre och deras fullständiga livslängd kommer till nytta. Ju fler som handlar begagnat och ser till att mobilerna används så länge det går, desto färre mobiler kommer tillverkas i längden eftersom allt handlar om efterfrågan.

Bättre mobil

 

Som nämnt ovan, kan en begränsad budget innebära att man i själva verket får en bättre mobiltelefon om man köper den begagnad. Detta då man kanske inte ens haft råd att köpa en ny mobiltelefon från det märke man önskar, eller med de funktioner man anser sig behöva.

I takt med att begagnade mobiltelefoner blir allt mer populära, öppnar det dessutom upp för möjligheten att tjäna pengar på sin gamla mobil. Känner man att det är dags för en uppgradering finns det företag som köper gamla mobiltelefoner för att sälja dem vidare.

dotmag