Så köper du en mer miljövänlig mobiltelefon

Om du har planerat att köpa en ny mobil så kan det vara värt att köpa något mer miljövänligt. Exakt hur miljövänliga olika mobiler är blir svårt att säga, men det du däremot kan göra är att handla på bästa möjliga sätt. Nedan följer lite enkla råd som du kan använda dig av.

Köp begagnat

Genom att köpa en begagnad mobiltelefon så kan du för det första hålla nere på kostnaderna. Det går att hitta bra begagnade enheter som fortfarande är i ett bra skick, men som kostar mycket mindre än en fabriksny telefon.

Genom att återanvända en mobil på det här sättet så produceras färre mobiler. Det här gör i sin tur att du får en mer miljövänlig telefon, eftersom du minskar på bördan genom att färre mobiler produceras.

Tänk hållbart

Ska du ändå köpa en ny mobil så är det bäst att köpa en ordentlig och hållbar mobil. Om den håller längre kan du också ha den mycket längre än om du köper en halvdålig bara för att komma ned i priset. Billiga mobiler håller sällan mer än cirka tre år, efter det måste du köpa en ny.

Det här är värt att tänka på när det kommer till mer än bara mobiler. Att köpa hållbart är ofta värt pengarna man får lägga på det. Du kan äga dina saker i en längre period och risken att du blir missnöjd är också lägre när du köper något av kvalitet. Kläder är ett annat bra exempel på när man ofta gynnas av att köpa hållbara saker.

Om du tycker att det blir för dyrt med en hållbar och högkvalitativ mobil så kan du som sagt alltid köpa en begagnad enhet. Senaste modellen från Samsung eller Apple ser väldigt dyra ut, men begagnad kommer du enkelt ned i ett par tusenlappar även om modellen är i ok skick.

dotmag