Spela på mobilen

Det var inte alltid bättre förr. För 20 år sedan var snake det hetaste mobilspelet som fanns. Det kanske låter konstigt, för alla som spelat spelet vet att det förvisso kan vara beroendeframkallande men världsbäst är svårt att kalla det. Men när de första mobiltelefonerna började leta sig in i vanliga medelsvenssons hem så var det helt enkelt det enda spel som fanns att tillgå. Tack och lov har tiderna ändrats, och idag finns det tusentals spel att välja fritt mellan för att hitta sin favorit!

Mobilspel går att ladda ner gratis eller köpa i google play-butiken eller appstore.

Candy crush saga

Spelet Candy Crush dök först upp på Facebook 2012, och hade redan då många spelare men inte i närheten av vad det senare skulle bli. Under 2013 när spelet hade släppts till både iOS och android spelade nästan 100 miljoner människor spelet – varje dag.

Det färgglada spelet går ut på att spränga, matcha och samla ihop godisar för att klara banor och ta sig vidare framåt i spelet. Något som visade sig vara perfekt underhållning för alla åldrar, och dessutom otroligt beroendeframkallande. Spelet finns fortfarande att ladda ned idag, och även om användarna har sänkts till antal så finns det fortfarande en trogen fan-skara därute som spelar dagligen.

Pokemon go

En av de senaste flugorna inom mobilspel är spelet Pokémon Go. Det var sommaren 2016 som spelet lanserades över hela världen och gjorde succé överallt. Spelet går ut på att man går ut i den verkliga världen samtidigt som man får upp en karta i mobilen med en virtuell värld där fullt av pokémons lever. Spelet går ut på att fånga in så många pokémons som möjligt och tävla mot varandra i gym, som är särskilda platser markerade på kartan i spelet, utspridda över hela världen. Spelet fick en enorm respons och blev ett av de mest nerladdade mobilspelen någonsin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

dotmag