Hitta rätt surfplatta

Surfplattornas tid är verkligen här och nästan alla familjer har minst en platta i sitt hem. Användningsmöjligheterna verkar vara näst intill oändliga med plattan som är lite av en blandning mellan mobiltelefon och laptop. De vanligaste anledningarna till att köpa en surfplatta är för att ha den till jobb eller skola, se på film, spela spel eller surfa på internet. Beroende på vilket ändamål plattan främst ska vara till så finns det lite olika alternativ att välja mellan.

Surfplatta till jobb och skola

En surfplatta är perfekt att ha till både jobb och plugg, antingen som en ersättare till datorn eller som ett extra tillbehör. Välj en platta med hög upplösning för att slippa anstränga ögonen i onödan, och med lång batteritid för att enkelt kunna använda den på språng. Extra saker som kan vara bra att ha är ett tangentbord med bluetooth-uppkoppling, en pekpenna samt ett sim-kort för att kunna surfa med 3G eller 4G.

Surfa eller underhållning

Det finns många roliga spel till både barn och vuxna som är perfekt anpassade till surfplattor. Lek- och lär-spel till barnen finns det en hel uppsjö av, och de är lätta att hantera helt själva för barnen så att de vuxna kan få en liten ledig stund. Pekpennor är onödigt när det gäller barnspel, oftast försvinner de bara ändå. Däremot är det en bra idé att investera i ett stort och hållbart fodral till plattan så att den inte skadas ifall den skulle ramla i marken.

Även vuxna kan använda surfplattan till spel, film och andra nöjen såklart. Om filmtittandet är viktigt rekommenderas en platta med bra processor och hög upplösning för maximal njutning. Flera av de lite mer avancerade spelen kräver samma sak för att göra sig riktigt bra.

Om plattan mest ska användas hemma så krävs ingen 3G/4G-anslutning, utan det räcker med att koppla upp den mot wifi vilket alla plattor kan göra idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

dotmag