Köpa ny dator

datasupport-kopa-ny-dator-goteborg-01-750x500Genomsnittssvensken byter dator var tredje år. Det kan låta mycket vid tanke på att de flesta datorerna har en livslängd som är mycket längre än tre år. Men vid tanke på hur snabbt utvecklingen går och hur mycket bättre saker som kommer hela tiden är så är det kanske inte så konstigt. Dessutom är det alltid kul med nya saker.

Innan köpet är det bra att jämföra olika modeller och priser, men också tänka över sitt behov och vad man vill kunna använda datorn till. Sist men inte minst väger såklart prisklassen in en hel del för de flesta.

Surfa, plugga och se på film

Använder man datorn till skolarbete är det smidigt att ha en bärbar dator, likaså till jobbet om det inte rör sig om några avancerade program som används. Idag finns många bra bärbara datorer som inte väger mer än ett eller ett par kilo, och därför är perfekta att ha med sig i väskan till både skola och arbete, och är smidigt att packa upp under längre resor. Vikten, storleken och dessutom batteritiden är därför det viktigaste att titta på när man väljer en bärbar dator för dessa ändamål. Prestandan är bra nog i alla datorer för att klara av enklare program för arbete, skola och att surfa runt på.

För filmälskaren kan däremot en lite större dator vara bra att leta efter, för att kunna njuta maximalt av en film krävs en lite större skärm, och dessutom ett bättre grafikkort för att spela upp filmen felfritt. Ska datorn mest användas i hemmet behöver inte batteritiden vara maximal heller eftersom eluttag alltid finns nära.

Spel och avancerade program

Gillar man spel eller att skapa mycket framför datorn så är det bättre att ställa in blicken mot en stationär dator. Det finns såklart bra bärbara datorer för dessa ändamål men de kostar väldigt mycket och blir dessutom stora och otympliga. Det bästa är att bygga ihop en stationär dator från grunden med delar som passar exakt till ens egna behov av prestanda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

dotmag