Powerbanks och nya batterier

3997995530Dagens smartphones innehåller många funktioner och används nästan hela tiden. Det gör att batteriet snabbt tar slut. Många känner säkert igen sig i att alltid behöva koppla in mobilen i laddaren när man kommer hem, eller till och med behöva ta med sig laddaren ut och hoppas på att hitta ett ledigt vägguttag någonstans. Som tur är har det kommit en lösning på detta, de externa batterierna, även kallade “powerbanks”.

Så fungerar en powerbank

Powerbanks kopplas in i telefonen som en vanlig laddare, med hjälp av en microusb-sladd. Powerbanks mäts i styrkan mAh, där ca 2600mAh är det vanliga som klarar av att ladda upp ett vanligt smartphonebatteri en gång innan powerbanken kan laddas igen. Sedan finns det med upp till 20.000mAh i styrka, men dessa powerbanks blir också väldigt stora och klumpiga och inte ultimata att ha med sig i fickan. Fördelen med dem är såklart att ett batteri kan laddas upp till åtta gånger med hjälp av detta.

När är det dags att byta batteri?

Ibland hjälper det inte att vara ständigt redo med laddare och att alltid ha en powerbank i fickan, batteriet tar slut för snabbt ändå. Om telefonen fungerar bra i övrigt är det onödigt att köpa en helt ny, för på de flesta smartphones går det idag att byta ut batteriet till ett helt nytt och få samma batteritid som en helt ny telefon. Om det går att öppna telefonen och ta ut batteriet är det även möjligt att byta batteri själv. Många onlinebutiker har både originalbatterier och billigare alternativ från andra tillverkare. Det säkraste alternativet är att ta ett batteri från tillverkaren av telefonen, men det kan skilja mycket i pris. Billigare alternativ har inte alltid samma styrka som originalbatteriet, men är förmodligen bättre än det som behövs byta ut och kan ändå ge bra resultat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

dotmag